voormalig-toprenner

Bram Tankink ambassadeur van Zeven voor Leven

BERG EN DAL – Bram Tankink heeft zich als ambassadeur verbonden aan wielerevenement Zeven voor Leven. De voormalig topcoureur van onder meer de Rabobankploeg voelt zich zeer betrokken bij het goede doel dat het evenement steunt en heeft laten weten mee te fietsen met de 2e editie van het evenement op 17 mei 2020.

Kanker Zien

Tijdens Zeven voor Leven zamelen deelnemers geld in voor de stichting Kanker Zien. Deze stichting zet zich in voor het eerder en gerichter behandelen van tumoren. Hiermee wordt de kans op overleven vergroot en verbeterd ook de kwaliteit van leven na de behandeling. “Net als heel veel anderen weet ik wat de diagnostisering van kanker inhoudt en daarom is het zo belangrijk om kanker eerder te zien. En daar staat deze stichting voor.” Aldus Bram Tankink.

“2000 hoogtemeters en dat in Nederland”

Naast dat Tankink weet hoe belangrijk het is om kanker eerder te zien, is hij ook erg gecharmeerd van het feit dat de uitdaging in Nederland plaats vindt. Men hoeft dus niet duizend kilometer in de auto te zitten, en daarmee het milieu extra te belasten, om een zwaar parcours te fietsen. Zeven voor Leven is volgens de vorig jaar gestopte renner een fantastische fietstocht door de heuvels van Berg en Dal. “Fiets je 7x de ronde van circa 20 km dan zit je op meer dan 2000 hoogtemeters. En dat in Nederland”.

Deelnemer aan de 1e editie van Zeven voor Leven Foto: Henk Jan Kooij

Voor wie fiets jij?

Na een zeer succesvolle editie waarin 397 deelnemers ruim €163.000 ophaalde, hopen Bram Tankink en de organisatie van het evenement het dit jaar nog beter te doen. Volgens voorzitter van stichting Zeven voor Leven, Johan tiesnitsch ligt het doel dit jaar op 1000 deelnemers en €300.000 aan opgehaalde donaties voor het eerder zien van kanker. Aangezien één op de drie mensen in zijn leven geconfronteerd wordt met kanker, verwacht de organisatie dat ook dit jaar het evenement met veel emotie beleefd wordt. Met onder andere een bezinningsavond voorafgaand aan de fietsuitdaging probeert Stichting Zeven voor Leven hier de deelnemers genoeg ruimte voor te bieden. Bram Tankink is bij deze avond ook zeker aanwezig, want ook hij haalt zijn motivatie om mee te doen uit belangrijke personen in zijn leven die de ziekte hebben overwonnen of helaas niet hebben kunnen overleven. Hij sluit de bekendmaking van zijn ambassadeursschap dan ook af met de vraag: voor wie fiets jij?