Geslaagde clinic Klimmen en dalen

Zondag 18 april, Berg en Dal – Op een zonnige lenteochtend staat er voor een groep enthousiaste deelnemers aan Zeven voor Leven een clinic ‘Klimmen en dalen’ op het programma. Onder leiding van Maud Adriaansen, lid van het KNWU talentententeam, bereiden ze zich vandaag voor op hun fietsuitdaging die eind mei plaatsvindt. Het heuvelachtige parcours wordt gekenmerkt door een paar stevige klimmetjes en een aantal pittige afdalingen. Tijdens de training staat het beter leren klimmen en dalen centraal. De deelnemers maken in groepjes van twee hoofdzakelijk gebruik van het fietspad dat langs de Zevenheuvelenweg loopt. Niet alleen gaat het hier op en af, het uitzicht is hier ook ontzettend mooi. Onderweg worden de fietsters gecoached en is er regelmatig even een evaluatiemoment van de oefening zijn (ook hierbij worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen: 1.5m). Toch staat vooral het plezier en het met elkaar toewerken naar het evenement centraal.

Fietsen voor een fitter leven

De clinic ‘klimmen en dalen’ is onderdeel van het programma fietsen voor een fitter leven dat door stichting Zeven voor Leven in het leven is geroepen. Zeven voor Leven haalt geld op voor het eerder en beter zien van kanker. Hiermee vergroten we niet alleen de kans op overleven maar ook op een betere kwaliteit van leven na de behandeling. Toch droomt de stichting van een leven zonder kanker. Mede door die filosofie gaat ook een deel van de donatieopbrengsten naar preventieonderzoek. Om hier naast geld ook op organisatorisch gebied aan bij te dragen is het programma “fietsen voor een fitter leven” opgestart. Hierin begeleidt de stichting mensen die zich wil voorbereiden op een fietsuitdaging. Dit doen we door middel van webinars en gezamenlijke trainingen. Uiteraard rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Juist ook mensen waarvoor het door een fysieke beperking lastiger is om mee te doen aan een sportieve uitdaging willen wij via deze weg de kans bieden mee te doen aan Zeven voor Leven.

Het activiteitenprogramma

Er staan de komende tijd nog een webinar oeding voor, tijdens en na het fietsen’ en een gezamenlijke training ‘Bochten’ op het programma.
Dinsdag 4 mei – Webinar ‘Voeding voor, tijdens en na het fietsen’ (20:00 tot 21:00 uur)
Zondag 16 mei – Gezamenlijke training ‘Bochten’ (10:00 tot 12:00 uur)

  1. Webinar ‘Voeding voor, tijdens en na het fietsen’
    Bij het sporten draagt gezonde voeding enorm bij om een goede prestatie te leveren. Maar wanneer je je langer inspant zul je ook meer en betere voeding nodig hebben. Wil jij weten waaruit een goede voeding bestaat? Dan is deze webinar iets voor jou!
    Door Maud Adriaansen in samenwerking met voedingsdeskundige Anja van Geel
  2. Gezamenlijke training ‘Bochten’
    In elk rondje dat je fietst is wel een bocht te vinden. Maar hoe pak je zo’n bocht nu het veiligst en zo efficiënt mogelijk aan? Dat leer je tijdens deze gezamenlijke training. Daarnaast maak je kennis met de route die gereden wordt tijdens Zeven voor Leven.
    Door Maud Adriaansen

Meld je hier aan voor de webinars en of trainingen.