Deelnemers Zeven voor Leven fietsen €94.777 euro bij elkaar voor kanker onderzoek

Ruim 275 enthousiaste deelnemers stapten afgelopen maand op de fiets om deel te nemen aan de tweede editie van Zeven voor Leven, die vanwege de coronamaatregelen anders was dan anders. Het weerhield de deelnemers er niet van om een waanzinnig bedrag bij elkaar te fietsen voor het eerder zien van kanker. Samen haalden deze helden €94.777 op voor Stichting Kanker Zien.

Vanwege de coronamaatregelen organiseerde Stichting Zeven voor Leven dit jaar een ‘corona-proof’ Do It Yourself editie van het fietsevenement. Normaal gesproken gaan deelnemers op een afgezet parcours de uitdaging aan om de 20 km lange ronde 7x af te leggen en daarbij 2000 hoogtemeters te overwinnen, waarbij ze na afloop samen komen op een gezellig ingericht evenemententerrein. Dit jaar kregen alle deelnemers vooraf een drietal routes samen met het startpakket thuisgestuurd waarna ze op eigen gelegenheid vanaf 29 mei de fietsuitdaging aan konden gaan. Vandaag mocht Johan Tiesnitsch, voorzitter van Zeven voor Leven het eindbedrag bekend maken.

€94.777  voor Stichting kanker Zien

“Het is geweldig dat we ondanks alle beperkingen zo’n hoog bedrag hebben opgehaald voor het eerder en beter zien van kanker” begint Tiesnitsch. “Het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van alle deelnemers en betrokkenen is lovenswaardig. Ik heb heel wat mensen tijdens hun fietstocht mogen spreken en hun bijzondere, vaak persoonlijke, verhalen mogen aanhoren. Ook verzamelde langs het parcours spontaan supporters die urenlang alle deelnemers hebben aangemoedigd. Dan weet je toch wel dat we iets heel bijzonders neer hebben gezet met elkaar!”

Het donatiebedrag komt net als de vorige editie waarbij ruim €163.000 werd opgehaald ten goede aan Stichting Kanker Zien. Het doel van deze stichting: kanker in een eerder stadium kunnen diagnosticeren en tumoren gerichter kunnen behandelen. Hierdoor wordt ook de kwaliteit van leven na behandeling verbeterd. Zeven voor Leven streeft uiteindelijk zelfs naar volledige preventie van deze ziekte.

Editie 2022

De volgende editie van Zeven voor Leven staat gepland op zondag 22 mei. “Wij kijken er naar uit om dan zowel deelnemers en publiek weer tijdens een volwaardig evenement te mogen ontvangen,” blikt Johan Tiesnitsch alvast vooruit. Wil je meer weten over Zeven voor Leven, neem dan snel een kijkje op www.zevenvoorleven.nl