webinars en workshops zeven voor leven

Fietsen voor een fitter leven: webinars en trainingen

Ben jij je aan het voorbereiden op Zeven voor Leven of wil je mee gaan doen aan de fietsuitdaging? Dan is het project ‘Fietsen voor een fit(ter) leven’ wat voor jou! Haal alles uit jezelf en doe mee aan dit project! Fietsen voor een fit(ter) leven is opgezet om (toekomstige) deelnemers van een fietsuitdaging beter te ondersteunen en te adviseren. Hierbij wordt er ook aandacht besteed aan mensen die revalideren van een kankerbehandeling, ziektebehandeling of ongeluk met lichamelijke beperkingen als gevolg.

Een gezondere toekomst

Stichting Zeven voor Leven haalt geld op voor het eerder en beter zien van kanker. Hiermee vergroten we niet alleen de kans op overleven maar ook op een betere kwaliteit van leven na de behandeling. Toch droomt de stichting van een leven zonder kanker. Mede door die filosofie gaat ook een deel van de donatieopbrengsten naar preventieonderzoek. Om hier naast geld ook op organisatorisch gebied aan bij te dragen is het programma “fietsen voor een fitter leven” opgestart. Hierin begeleidt de stichting mensen die zich wil voorbereiden op een fietsuitdaging. Dit doen we door middel van webinars en gezamenlijke trainingen. Uiteraard rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Juist ook mensen waarvoor het door een fysieke beperking lastiger is om mee te doen aan een sportieve uitdaging willen wij via deze weg de kans bieden mee te doen aan Zeven voor Leven.

Het activiteitenprogramma

Dinsdag 13 april – Webinar ‘Voorbereiding op een fietsuitdaging’ (20:00 tot 21:00 uur)
Zondag 18 april – Gezamenlijke training ‘Klimmen & Dalen’ (10:00 tot 12:00 uur)
Dinsdag 4 mei – Webinar ‘Voeding voor, tijdens en na het fietsen’ (20:00 tot 21:00 uur)
Zondag 16 mei – Gezamenlijke training ‘Bochten’ (10:00 tot 12:00 uur)

 1. Webinar ‘Voorbereiding op een fietsuitdaging’
  Wil jij weten hoe je goed voorbereid begint aan een fietsuitdaging? En welke facetten hier allemaal bij komen kijken? Volg dan deze webinar waarbij er dieper ingegaan wordt op de voorbereiding op een fietsuitdaging.
  Door Maud Adriaansen
 2. Gezamenlijke training ‘Klimmen en dalen’
  Heb jij je al ingeschreven voor Zeven voor Leven? Maar weet je nog niet precies hoe je de klimmen en afdalingen in het parcours gaat aanpakken? Dan is deze training wat voor jou! Leer beter klimmen en dalen en verken het parcours alvast!
  Door Maud Adriaansen
 3. Webinar ‘Voeding voor, tijdens en na het fietsen’
  Bij het sporten draagt gezonde voeding enorm bij om een goede prestatie te leveren. Maar wanneer je je langer inspant zul je ook meer en betere voeding nodig hebben. Wil jij weten waaruit een goede voeding bestaat? Dan is deze webinar iets voor jou!
  Door Maud Adriaansen in samenwerking met voedingsdeskundige Anja van Geel
 4. Gezamenlijke training ‘Bochten’
  In elk rondje dat je fietst is wel een bocht te vinden. Maar hoe pak je zo’n bocht nu het veiligst en zo efficiënt mogelijk aan? Dat leer je tijdens deze gezamenlijke training. Daarnaast maak je kennis met de route die gereden wordt tijdens Zeven voor Leven.
  Door Maud Adriaansen

Meld je hier aan voor de webinars en of trainingen.