Zeven-voor-Leven-donaties

Gouden tips om geld op te halen voor Zeven voor Leven

Waarom doe jij mee aan Zeven voor Leven? We zien veel ontroerende en ingrijpende verhalen van deelnemers die op harde wijze in aanraking zijn gekomen met kanker. De reden dat we deze fietsuitdaging organiseren is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek om kanker eerder te zien. Maar hoe haal je als fietser het beste geld op? We hebben een aantal gouden tips voor je op een rij gezet.

Maak bekend dat je meedoet

Wees niet verlegen en zorg dat iedereen op de hoogte is van jouw deelname aan Zeven voor Leven. Als mensen vragen wat je precies gaat doen en waarom, grijp je jouw kans. Je vertelt je verhaal en vraagt gelijk (zonder te pushen) of zij een donatie willen doen.

Deel je motivatie

Mensen willen jouw persoonlijke verhaal lezen. Waarom doe je mee? Heb je iemand verloren aan kanker, of misschien zelf deze rotziekte overwonnen? Heb je respect voor de onderzoekers en wil je hen steunen in de strijd tegen kanker? Wat de reden van jouw deelname ook is, op de donatiepagina bieden we je ruimte om je verhaal op te schrijven.

Doe iets met een 7

Ga voor 7 rondes, doe iets bijzonders op de 7-Heuvelenweg, laat mensen € 7,77 of € 77,- doneren, doe iedere maand iets ludieks op de 7e. En ga zo maar door…

Gebruik social media

Heb je een facebook-, twitter, insta- of linkedin-account? Deel op deze kanalen de link van jouw persoonlijke donatiepagina en laat weten waarom je meedoet aan Zeven voor Leven. Vraag daarbij om jouw bericht te delen, bijvoorbeeld met #delenisfijn. Zeker als je jouw doel en motivatie erbij vermeldt is dat geen probleem. Via twitter en facebook delen wijzelf vaak leuke nieuwtjes, berichtjes, polls en andere interessante wetenswaardigheden, misschien ook leuk om te delen met je netwerk?

De kracht van herhaling

Mensen willen best doneren, maar soms vergeten ze het te doen, omdat het niet bovenaan hun to-do-list staat. Een reminder of een extra bericht op jouw social media is nooit verkeerd om ze te helpen herinneren. Zorg er wel voor dat je laat weten dat niets ‘moet’ en dat iedere bijdrage gewaardeerd wordt.

Organiseer een geld ophaal actie

Bijvoorbeeld een spinningactiviteit, taartenverkoopmiddag, bierproeverij, carwash, noem maar op. Als je googelt op ‘doneren’, ‘goede doel’ en ‘geld ophalen’ kom je op de mooiste ideeën, een daarvan past jou zeker ook. Laat je ons weten wanneer die actie is, en de opbrengst? Dan kunnen wij jouw actie delen!

Adverteer tijdens het fietsen

Vraag aan lokale bedrijven of zij je inspanningen willen sponsoren. In ruil hiervoor laat jij hun logo op een fietstenue drukken dat je aantrekt tijdens de trainingen en tijdens de tocht.

Schrijf een verslag over je voorbereiding

Maak een speciale pagina aan op Facebook, waarbij je jouw verhaal vertelt. Zeven voor Leven is best een pittige opgave. Meer dan 140 kilometer met meer dan 2000 hoogtemeters is zelfs voor de meest doorgewinterde fietser een hele kluif. Hoe bereid jij je voor op deze uitdaging? Houd (potentiële) donateurs op de hoogte van je trainingen en de sponsoropbrengst. Dat kan evt. ook op jouw persoonlijke donatiepagina. Na afloop van het event krijg je van ons een aantal foto’s van jouw inspanningen op 26 mei die je kan delen met je donateurs en andere geïnteresseerden. Wie weet sponsoren ze jou dan wel/weer in 2020!

Organiseer een fooien-donatieavond

Vraag een lokaal café of restaurant één avond al hun fooien of een percentage van de omzet te schenken. En bied een tegenprestatie door bijvoorbeeld die avond plaatjes te draaien, af te wassen of het personeel een schoudermassage te geven. Laat je ons weten wanneer die avond is, en wat de opbrengst was? Dan kunnen wij jouw actie ook delen!

Lever lege flessen in

Wie wil er geen lege fles of statiegeld doneren aan dit goede doel? Vraag scholen en (buurt)verenigingen samen met jou zoveel mogelijk flessen of statiegeldbonnen te verzamelen. En anders is er bij de plaatselijke supermarkt misschien een mogelijkheid als goede doel te fungeren bij de flessenautomaat?

Stuur een persbericht naar de lokale krant

Vaak zitten lokale en regionale bladen verlegen om goede content. Stuur een foto van jou tijdens je voorbereiding en vertel waarom je meedoet aan Zeven voor Leven. Vertel iets over je voorbereiding en tegen welke klim in het parcours je het meest tegenop ziet bijvoorbeeld. Vergeet niet om in je artikel de lezers te vragen ook mee te doen als deelnemer, vrijwilliger of als donateur. En deel je succes en de foto’s die je van ons krijgt na afloop met de lokale pers! Het belangrijkste is eigenlijk: blijf je verhaal vertellen, waarom jíj mee doet! En schroom niet!Heb jij nog een tip die er niet bijstaat? Laat het ons weten via info@7vl.nl of via twitter of onze facebookpagina!