Jeroen van Eck maakt indruk op E-MTB

Onze ambassadeur Jeroen van Eck deed afgelopen week mee met de world series E-bike in Barcelona. De Nederlands kampioen in deze discipline won ook meteen een manche, onder meer voor voormalig olympisch medaille winnaar Fontana. Van Eck is dan ook erg enthousiast over de elektrisch aangedreven mountainbike! Wist jij al dat het ook toegestaan is om met een E-bike mee te doen aan Zeven voor Leven?

E-mtb

Normaal gesproken komt Jeroen van Eck uit in de Mountainbike Cross Country Eliminator categorie. Ook hierin is hij erg succesvol. Zo is hij meervoudig Nederlands kampioen en voormalig Europees Kampioen. Eerder dit jaar maakte hij voor het NK e-MTB een uitstapje naar de elektrisch aangedreven tweewieler. Dit beviel hem zo goed dat hij ook afgelopen weekend aan de start stond tijdens de World Series. Dat het voor een topsporter geen uitdaging is om op een elektrische mountainbike te fietsen is volgens Jeroen van Eck onjuist. De fietsen worden tot een snelheid van 25 km/uur ondersteund. Wil je sneller dan dat moet je zelf de kracht leveren. Zeker omdat de fiets zwaarder is dan een normale mountainbike dien je wel degelijk veel kracht te leveren.

Op welke fiets doe jij mee?

Ook tijdens Zeven voor Leven is het toegestaan om op een elektrisch aangedreven fiets mee te doen. Dit mag een elektrische mountainbike zijn maar ook een reguliere toerfiets. Hiermee wil de organisatie de deelnemers faciliteren die graag de uitdaging aangaan maar voor wie alle klimmetjes afleggen op een niet-aangedreven fiets simpelweg te zwaar is.

?: @wesseries / @kikeabelleira @ Barcelona, España