Team-sunweb-klim-Berg-en-dal

Nederlandse Wielertoppers ambassadeurs van Zeven voor Leven

De naam Zeven voor Leven zal voor het grote publiek wellicht nog niet bekend in de oren klinken maar als het aan de ambassadeurs van de fietsuitdaging van Nederland voor onderzoek tegen kanker ligt, komt hier snel verandering in. Met Team Sunweb, Wereldkampioen handbiken Tim de Vries en overall world cup mountainbike eliminator, Jeroen van Eck kan de organisatie van Zeven voor Leven rekenen op aansprekende namen in de wielersport. Ook tv-bekendheid en oprichter van het sportblad Helden, Frits Barend ziet de kracht van het evenement en is als ambassadeur aangesloten.

“De Nederlandse Alpe D’huZes”

Tijdens Zeven voor Leven op 26 mei zullen zo’n 500 fietsers proberen één tot maximaal zeven rondjes van 20 kilometer met maximaal meer dan 2000 hoogtemeters tussen Beek, Berg en Dal en Groesbeek te rijden en daarmee geld op te halen voor stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel onderzoek te steunen om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op genezing en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd. Vanwege dit goede doel én het on-Nederlands steile parcours wordt Zeven voor Leven ook wel het Nederlandse broertje van Alpe d’Huzes genoemd. 

Samen tegen kanker

Waarschijnlijk de meest bekende ambassadeur van allemaal is: Team Sunweb. De ploeg van o.a. Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Lucinda Brand is op 26 mei met zeven renners aanwezig om de deelnemers een  hart onder de riem te steken, Zij mengen zich tijdens het fietsen met de deelnemers op het parcours. Teammanager Iwan Spekenbrink legt uit waarom ze als ploeg zijnde zo veel waarde hechten aan het ambassadeurschap: “Wij als team Sunweb leven in luxe, wij mogen de mensen entertainen en blij maken. Dat is ook belangrijk maar de gezondheid van mensen, het leven, het bestrijden van kanker is zo vele mate groter. En eigenlijk is het voor ons te veel eer om als ambassadeur te mogen optreden voor zo iets groots, en dat is waarom wij Zeven voor Leven  en dan met name kanker eerder zien van harte ondersteunen!”

Wereldkampioen handbiken, Tim de Vries maakt in zijn voorbereidingen op de Paralympische Spelen van Tokyo ook tijd vrij voor zijn ambassadeurschap. Helaas hebben mensen in zijn naaste omgeving ook te maken met kanker. Hij benadrukt dan ook het belang van Zeven voor Leven: “De ziekte kanker is een vreselijke ziekte waar nog veel onbekend over is. Onderzoek is dus meer dan noodzakelijk. Daarnaast geldt ook dat des de eerder een tumor kan worden ontdekt des de groter de kans is dat het kan worden genezen.”

Wereldkampioen-handbiken-ambassadeur-zeven-voor-leven
Wereldkampioen handbiken Tim de Vries

Door heuvelachtig Berg en Dal

Jeroen van Eck sluit zich aan bij de woorden van Tim de Vries. Ook hij heeft van dichtbij meegemaakt wat deze ziekte kan aanrichten en vindt het daarom mooi om iets terug te kunnen doen: “Als topsporter draait je hele leven om sport en dan vind ik het mooi als je een functie kan vervullen om mensen te motiveren en te inspireren. Daarnaast komt Jeroen uit de omgeving van Berg en Dal. Hij weet als geen ander dat het parcours van Zeven voor Leven voor velen een grote sportieve uitdaging zal zijn. 

Frits Barend die tijdens de proloog van Zeven voor Leven het parcours alvast verkende is lovend: “Als je je gewend bent om in de polder te fietsen en toch eens een keer een heuvel op wilt gaan, moet je mee doen aan Zeven voor Leven op 26 mei 2019. Het is zo mooi om hier te fietsen en het is ook nog voor een goed doel. Je gaat heuvels op, heuvels, af het is fantastisch!”

Frits-Barend-Zeven-voor-Leven
Frits Barend tijdens de proloog van Zeven voor Leven

Inschrijven voor de eerste editie van Zeven voor Leven is ook nog steeds mogelijk. Alle deelnemers krijgen een persoonlijk profielpagina waarmee ze actief geld op kunnen halen voor het goede doel: Kanker Zien. Op dit moment staat de teller al over de €50.000 en het einde is nog lang niet in zicht.