Thuis workout met Jeroen van Eck

Vanwege de maatregelen omtrent het coronvirus zitten we veel binnen en wordt het ook afgeraden lange fietstochten te maken. Onze ambassadeur Jeroen van Eck plaatst de komende 4 weken verschillende workoutvideo’s die je thuis of op kantoor kunt doen om toch een beetje fit te blijven. Bekijk ze nu!

Jeroen van Eck is een wereldtopper op de mountainbike en ambassadeur van Zeven voor Leven. We vroegen hem waarom het zo belangrijk is om juist nu in beweging te blijven. “Het begin van je quarantaine periode zag er waarschijnlijk als volgt uit, je begon fanatiek aan je goede voornemens om iedere dag of iedere week wat extra lichaamsbeweging te pakken nu het hele land stil ligt door het Corona virus.” Begint Van Eck. “Dat ging de eerste week nog goed, de tweede week werd al wat lastiger en nu zakt de moed je hoogstwaarschijnlijk in de schoenen. En juist nu is het belangrijk om in tijden van onzekerheid en onrust die lichaamsbeweging te pakken. En wel om twee redenen:
Reden 1: Er zijn oneindig veel onderzoeken die uitwijzen dat fysiek bezig zijn gezond is.
Reden 2: Even een moment om je terug te trekken, de buitenwereld aan je voorbij te laten gaan en bij jezelf uit komen.”

“Je hoeft dit niet allen te doen!” gaat Jeroen verder. “Ik ga er mijn steentje aan bijdragen. In de komende vier weken zal ik iedere maandag een workout video met jullie delen die je op een voor jou geschikt moment kan uitvoeren. Excuses wil ik niet horen want ik heb de oefeningen zo gemaakt dat ze niet super moeilijk zijn (we zijn nu eenmaal niet allemaal Epke Zonderland) maar ze je wel uitdagen om aan de slag te gaan. Je kan ze doen waar jij wil! Dat kan op het werk zijn, in de kantine, maar ook als je thuis aan het werk bent of op de kids past. Het maakt dus niet uit waar je bent of wat je aan hebt. Dat mag in sportkleding maar als jij je prettiger voelt in je badjas, pyjama, werkkleding of chill outfit. Allemaal prima, zolang je maar van die stoel of bank af komt en aan de slag gaat! Om jullie te motiveren de hele video te doorlopen heb ik tussen de oefeningen ook nog handige en leuke tips toegevoegd om je (werk)dag leuker, uitdagender en gezonder te maken! Aan de slag dus!!” De oefeningen zijn in samenwerking met MIO personal training gemaakt.