Duurzaam Zeven voor Leven

De deelnemers van Zeven voor Leven fietsen door de mooie omgeving van Berg en Dal. We willen met de bescheiden bijdrage die we hieraan kunnen leveren er voor zorgen dat deze omgeving ook groen en gezond blijft.

Hoe doen wij dat?
Dit doen we bijvoorbeeld door daar waar mogelijk producten in te kopen via lokale leveranciers . Zo doen we al zaken met Brouwerij D’n Drul/Stollenberg (Zeven voor Leven bier) en met Hans de Echte Bakker (havermoutkoeken voor fietsers en lunchpakketjes voor vrijwilligers). Dit netwerk willen we uitbreiden met fruit, drankjes en zuivel van lokale ondernemers. Duurzaam en gezond voor onze deelnemers en vrijwilligers. En hiermee versterken we ook de lokale economie.

Ook vragen we onze deelnemers de auto zoveel als mogelijk te laten staan en zijn we zelf kritisch als het gaat om drukwerk. Ander aspect is afvalscheiding en het stimuleren van onze cateraars om zo duurzaam mogelijke verpakkingen te gebruiken (denk aan frietzakjes ipv plastic bakjes en houten ipv plastic vorkjes).  Wat we zeker ook gaan verkennen is de mogelijkheid voor een duurzaam geproduceerd (eco) wielershirt. Onze vrijwilligers ontvangen dit jaar een gerecycled shirt!

We zijn er nog niet. Maar met steun van onder andere de gemeente Berg en Dal werken we hard om een zo duurzaam mogelijk evenement neer te zetten.